Casper Pedersen vandt U23-linjeløbet til EM i Herning og er dermed ny europamester!

Casper Pedersen har allerede haft en fuldstændig fantastisk sæson, og det har Team Giant-Castelli-rytteren i dag kronet med at vinde europamesterskabet for U23-ryttere i linjeløb.

Seks ryttere fra det danske U23-landshold var med i dag, og udover Casper Pedersen var også holdets Frederik Rodenberg og Mikkel Bjerg med. Helt fra starten af var de danske ryttere med i forskellige udbrud, hvor særligt ‘CP’ var aktiv.

Casper Pedersen kom med i et stort udbrud, men da det blev hentet 24 kilometer fra stregen, havde danskeren ikke fået nok og valgte at stikke afsted igen. Her fik ‘CP’ selskab af tre yderligere ryttere, og de samarbejdede fantastisk, så de fik et forspring på 35 sekunder.

Med tre kilometer var feltet meget tæt på, men det lignede, at udbruddet lige nøjagtig kunne holde sig fremme. På opløbet kom feltet ekstremt hurtigt, og derfor måtte Casper Pedersen åbne spurten 300 meter fra stregen. Nærmest så nemt som ingenting slog ‘CP’ det afgørende hul og kørte over stregen som en fænomenal vinder af EM-trikoten.

– Det er virkelig overvældende, og jeg tror ikke helt, jeg har forstået det endnu. Det går nok først op for mig, når jeg får ro på og kommer hjem. Jeg er vildt glad for at være europamester, og det er et rigtig stort resultat for mig.

– Jeg kunne se, at feltet kom bragende til sidst, så jeg måtte åbne spurten til sidst. Der gik lidt taktik i den, men jeg kunne mærke, at jeg var den stærkeste, så jeg vidste, at jeg bare skulle køre de hurtigste 300 meter i mit liv. Det lykkedes så, og jeg kunne ikke være gladere, end jeg er nu, siger Casper Pedersen.

Selvom sejren utvivlsomt skal fejres, bliver det dog ikke til det helt vilde for Casper Pedersen, som allerede retter blikket mod de kommende målsætninger, navnlig U23-VM i Bergen – og EM-titlen giver selvtillid.

– Jeg skal selvfølgelig have noget god mad og sådan noget, men ellers må jeg nok holde lidt igen. Jeg har stadig nogle store mål i resten af sæsonen, og jeg håber særligt på at gøre det godt til U23-linjeløbet til VM, men der er også Tour de l’Avenir og PostNord Danmark Rundt, forklarer ‘CP’.

Casper Pedersens EM-triumf kommer i kølvandet på en sejr i Fleche du Sud og GP Horsens Posten, en andenplads til Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt og Fyen Rundt samt en bronzemedalje til U23-DM i linjeløbet.

– Det har været en fuldstændig fantastisk sæson for mig, og jeg er virkelig overrasket over, hvor godt det er gået. Jeg har formået at tage et niveau op til denne sæson, og det er bare dejligt, når det hele går op i en højere enhed. Det er helt ubeskriveligt.

– Al den her succes giver mig virkelig blod på tanden, og jeg håber på, at jeg kan få chancen for at blive professionel. Jeg vil gerne se, hvor meget mere jeg kan udvikle mig, og det vil blive en stor oplevelse at kunne leve af den sport, jeg elsker. Jeg har i hvert fald gjort mit til, at det forhåbentlig lykkes, afslutter Casper Pedersen.

Danmark har indtil nu fået ni medaljer, og udover Casper Pedersens guldmedalje fik Team Giant-Castillis Mikkel Bjerg sølv til U23-enkeltstarten.