Nu har Team Giant-Castelli sat navn på de otte ryttere, som skal i aktion til PostNord Danmark Rundt.

Om en uge starter Team Giant-Castellis absolute højdepunkt på sæsonen. Forude venter nemlig PostNord Danmark Rundt, hvor holdet for første gang nogensinde deltager. Til dette formål har sportsdirektør Marc Garby nu udtaget de otte ryttere, der skal sendes i ilden.

Der er tale om Casper Pedersen, Rasmus Quaade, Casper Folsach, Rasmus Byriel, Emil Vinjebo, Jakob Egholm, Nicklas Bøje og Nicklas Amdi Pedersen, som alle kan se frem til at deltage i Danmarks største løb.

– Det er en god blanding af erfarne og unge ryttere, vi sender afsted, og flere af dem har kørt løbet før. Vi har nogle hurtige folk i Casper P, Egholm og Folsach. Quaade og Vinjebo er stærkt kørende, og vi støtter dem i klassementskampen. Bøje, Byriel og Amdi er vigtige brikker i forhold til, at vi får succes, siger sportsdirektør Marc Garby.

Der har bestemt været mange overvejser i, hvem der skulle med på holdet. Det blev dog en anelse lettere i sidste ende, da Bjerg og Norsgaard er udtaget til U23-VM i enkeltstart, og Rodenberg blev skadet. Jeg synes dog ikke, at nogle af rytterne er med på en fribillet. De har alle fortjent en plads på holdet.

Selvom Team Giant-Castelli er debutant i PostNord Danmark Rundt og ikke har kørt løb på så højt niveau før, skal de otte ryttere være med til at animere løbets gang. Særligt på den indledende etape fra Frederiksberg til Kalundborg har holdet chancer for et resultat.

Vi er ikke med bare for at være med. Vi vil præge løbet, og forhåbentlig kommer vi på skamlen undervejs. Det er vores mål. Vi har flere formstærke ryttere, men ligesom hele året er det alles ansvar at få det til at lykkes.

– Jeg tror egentlig mest på, at vi kan levere et stærkt resultat på første etape. Den passer godt til vores hold. Hvis vi får leveret vores hurtige folk i finalen der, kan det blive rigtig spændende, forklarer Garby.

Det høje niveau med seks Tour de France-hold kommer dog til at spille lidt ind på, hvor Team Giant-Castelli vil agere i kampens hede.

Vi frygter ikke noget. Det giver os de bedste forudsætninger for gode resultater, at vi alle er motiverede. Vi er selvfølgelig klar over, at niveauet er højere, og vi kan ikke bruge vores ressourcer uden omtanke. Vi er nødt til at køre klogt, men vi er stærke nok til at kunne levere et resultat. Det er jeg ikke i tvivl om, lyder det fra sportsdirektøren.

Nedenunder kan du finde reaktioner fra Team Giant-Castellis udtagne ryttere til PostNord Danmark Rundt, som afvikles fra den 12. til den 16. september.

Nicklas Bøje

Det er stort at blive udtaget. Det er noget, som jeg har trænet og kæmpet for – først og fremmest personligt, men også med hele holdet. Selve løbet er langt større end alle andre cykelløb i Danmark – selve setuppet er større, der kommer udenlandske professionelle hold og ryttere, og så er der TV-dækning under løbet.

Vi har endnu ikke været inde og tale om den helt specifikke taktik, men med den brede og formstærke trup vi har på holdet, så tror jeg på, at vi kan være med, hvor det er sjovt. Min rolle på holdet bliver at gribe de chancer, som kommer, og ellers at hjælpe til i finalerne, hvor det stresser til, og der skal arbejdes for det absolutte resultat.

Vi vil helt sikkert gerne ud og præge løbet og lave resultater, ligesom det har været for vane i denne sæson, og det mener jeg også, at vi kommer til. Personligt er det svært at lave et decideret resultatmål, men jeg er godt kørende og vil gerne vise, hvad jeg kan. Mine succeskriterier ligger i, at vi som hold leverer det bedste, vi kan.

Teamet har været utroligt godt kørende i denne sæson, og samarbejdet iblandt os ryttere har unikt. Samtidig har vi været sultne efter at levere og vise resultater, og hver gang vi har skabt et resultat, har vi haft tanken om, at vi vil have mere. Vi har lige været seks ryttere nede i Tjekkiet og køre et femdages UCI-etapeløb, hvor vi endte med at vinde en etape og holdkonkurrencen holdkonkurrencen og slutte med en samlet andenplads i klassementet. Det bevidner om, at vi er skarpe og klar.

Der er ingen tvivl om, at der kommer nogle World-Tour hold, som på papiret er langt stærkere, end vi er. Men man skal aldrig se sig slået på forhånd – især ikke i cykelsport. Vi vil gå ind til PostNord Danmark Rundt som til et hvert andet cykelløb, nemlig med en klar taktik om, hvordan vi kan præge løbet og lave resultater.

Jakob Egholm

Det er fantastisk at være med fremme i cykelløbene igen og køre om sejrene. Det er det, jeg lever og ånder for. At det så resulterer i en udtagelse til PostNord Danmark Rundt er bare helt fantastisk. Jeg er så glad og taknemmelig for at få chancen.

Jeg håber på at kunne hjælpe holdet bedst muligt, og så må vi se hvordan løbet udvikler sig, og hvem på holdet der er godt kørende. Vi skal uden tvivl ud og vise Giant Castelli-trøjen frem.

Hvis jeg rammer udbruddet en dag, ville det være fantastisk, men ellers er mit største fokus at udnytte, at jeg er formstærk på nuværende tidspunkt og forhåbentlig hjælpe holdet til sejr på en etape.

Det bliver en kæmpe oplevelse og en drengedrøm, som går i opfyldelse at køre mod WorldTour-ryttere som Bouhanni og Stuyven. Jeg har stor respekt for de drenge og ser meget frem til at køre cykelløb mod dem. Første etape kører vi jo lige forbi min bopæl, så jeg håber bestemt også at kunne vise mig frem allerede der ved at mærke opbakningen fra min hjemby.

Emil Vinjebo

Det er superfedt at være med på holdet. Jeg har haft det som efterårets helt store mål, så jeg har bygget formen op mod at toppe til netop dette løb.

Det er en kæmpe oplevelse og en stor ære at få lov at køre cykelløb rundt i hele landet. Opbakningen er også en helt anden, end vi er vant til fra 2.2 og 1.2 UCI-løbene som vi kører til daglig.

Jeg går ind til løbet med klassementambitioner. Som førsteårssenior fik jeg lidt lov at prøve mig selv af og blev nummer 25 samlet. Sidste år for landsholdet var jeg ren hjælperytter for Magnus Cort. I år har jeg forberedt mig specifikt til det, man skal kunne i PostNord danmark. Det vil sige en 20-25 minutters enkeltstart og en god bakkespurt opad Kiddesvej. Jeg er meget spændt på at se, hvor højt oppe jeg kan blande mig. Mine forventninger er at gøre mit ypperste, og så drømmer jeg om en top ti samlet.

Vi skal præge hver etape. Vi skal ramme udbruddene og sidde der i finalerne og køre for sejren. Vi må aldrig havne i en situation, hvor sejren i løbet af etapen bliver umulig. Vi skal holde os til og være synlige hele løbet igennem.

Jeg tror, at vi alle kommer til at klare det rigtig, rigtig godt. Så sent som i sidste uge, da vi kørte Tour of South Bohemia, vandt vi holdkonkurrencen i et hårdt kuperet løb i barske vejrforhold. Det vidner om stor bredde. Så jeg har forventninger til alle mand.

Nicklas Amdi Pedersen

Jeg har haft en rigtig god sæson med en del topplaceringer over hele sæsonen. Det har overrasket mig lidt, at jeg har kunne holde en god form så længe. Jeg har klart hævet mit bundniveau, som kommer til udtryk i denne stabilitet over hele sæsonen. Jeg føler, formen er god nu også. Jeg har sammen med min træner fået lagt en god plan siden DM, så der har været plads til restitution og hård træning, så formen er klart, hvor den skal være.

Jeg kørte PostNord Danmark Rundt for første gang sidste år. Det var en kæmpe oplevelse. Jeg kom i udbrud på første etape, hvilken var en stor oplevelse med alle de mennesker langs ruten. Jeg vil helt sikkert køre aggressivt og forsøge at gå i udbrud igen i år, hvis det giver mening for holdet og vores taktik. Jeg tror også, at en del af min rolle er at dække udbrud, men derudover er der også en vigtig opgave i at hjælpe en hurtig mand som CP og vores ryttere, der kører klassement. På den måde minder det lidt om min rolle på landsholdet sidste år, hvor jeg kørte offensivt for at komme i udbrud og ellers brugte mine kræfter på at hjælpe kaptajnerne.

Vi skal helt sikkert ud og vise trøjen frem under løbet. Vi skal være med i de tidlige udbrud, og vi skal sidde der i finalen og lave et topresultat. Drømmen er selvfølgelig, at holdet vinder en etapen. Det vil være stort. Det bliver enormt svært, da de professionelle hold er så stærke, men vi skal nok gøre alt for at overraske dem. Jeg tror særligt, at det er i finalerne, hvor vi kommer til at mærke de professionelles råstyrke, hvor farten bliver meget høj. Undervejs på etaperne tror jeg egentligt, tempoet ligner det, vi er vant til, da der altid er et hold som prøver at kontrollere etapen.

Rasmus Byriel

Jeg er superstolt over at være udtaget. Jeg har lige så mange år, jeg kan huske, været ude og se løbet. At blive en del af det er en drengedrøm der går i opfyldelse. Jeg glæder mig sindssygt meget.

Jeg skal hjælpe holdet med at køre resultater hjem, og mit job bliver formentlig at gøre løbet så let som muligt for vores kaptajner, så de kan køre et stort resultat hjem. Jeg vil altid tænke på, hvordan holdet får det bedste resultat, men hvis jeg kan komme i udbrud og køre et godt resultat hjem, vil jeg være stolt, og jeg håber på at få chancen. Men hvis vi kan klare det bedre ved, at jeg skal hjælpe de andre, vil det være en lige så vigtig rolle.

Jeg er stadig ved at vænne mig til tanken om, at mange af de idoler jeg havde som barn, skal jeg nu køre cykelløb mod, og netop at man kører mod dem er også en måde at se på, hvor højt niveauet er. Det bliver fedt at prøve kræfter med nogle af de største stjerner i verden, men når jeg kører løbet, vil fokus være på at køre løbet bedst muligt, også selvom Bouhanni gerne vil forbi.

Casper Folsach

Det er altid dejligt at blive udtaget til det største løb på året, som holdet kører. For mig betyder det, at sportsdirektørerne sætter pris på det arbejde, jeg har lavet i løbet af året. Både i en rolle der sikrer andre succes, men også at jeg selv har kunnet levere.

Jeg kommer i hvert fald ikke til løbet fuldstændigt uden fokus på, hvad min samlede placering ender med at blive. Jeg håber at kunne køre en god enkeltstart og ellers være med til at sikre, at holdet kan få succes.

Jeg har kørt de fleste løb i år som vejkaptajn. Det har generelt fungeret godt, men til PostNord Danmark bliver den rolle markant anderledes. Det skyldes især, at vi må køre med radioer. Det har vi som hold kun haft mulighed for en gang i år til Sibiu Cycling Tour, og der var jeg ikke engang med. Sportsdirektørerne har markant nemmere ved at kommunikere med os ude på ruten. Det giver vejkaptajnen en anden rolle, og hvordan vi præcist har tænkt os at udnytte radioerne, er noget vi skal have tænkt og talt igennem op til løbet.

Jeg vil ikke opstille succeskriterier for holdet, og især ikke på de andre rytteres vegne. Men jeg tror, at Quaade kan køre et fint samlet resultat, hvis det er, hvad han går efter. Det samme vil jeg egentlig vurdere, at CP vil kunne. Generelt synes jeg, og jeg håber også, de andre synes det, at det er sjovere at få rigtig gode etapeplaceringer end at køre et nogenlunde klassement. Og det tror jeg også på, at CP kan få succes med.

Casper Pedersen

Det er fedt at være udtaget til PNDR. Jeg har kun kørt løbet én gang før, da jeg var førsteårssenior, og det var en fantastisk oplevelse. Det er virkelig fedt at køre på danske veje, hvor folk er ude at heppe og skabe god stemning langs landevejene. Det er noget, man glæder sig til at opleve igen.

Jeg ved ikke, hvad jeg skal forvente af mig selv til det her løb. Jeg har ikke kørt det før med det niveau, jeg har nu, så det bliver en ny oplevelse for mig og på en måde også uvant at køre med nu, hvor jeg regner med, at jeg kan sidde med, hvor det er sjovt på nogle af etaperne.

Jeg ved ikke, om jeg forventer at tage en etapesejr. Det håbede jeg eksempelvis også på at kunne i Tour de l’Avenir, men det flaskede sig ikke. Jeg var godt kørende og opsøgte også muigheden, men det kræver også, at løbet udvikler sig til min fordel, og jeg kan lukrere på en underdogrolle. Derudover kræver det stjerneben og måske lidt held, hvis man skal tage en etapesejr på sådan en stor scene som PostNord Danmark Rundt. Jeg vil naturligvis gøre, hvad jeg kan, men jeg går ind til det med en stor respekt for løbet og mine konkurrenter, så jeg vil ikke forvente det store af mig selv, for så bliver man ofte bare skuffet. Jeg vil derimod gøre mit arbejde så godt, jeg kan, og så kan man evaluere på resultatet bagefter. Jeg foretrækker som regel at arbejde med personlige proces-målsætninger frem for resultatmålsætninger. Det er en bedre måde for mig, da cykelløb jo handler lige så meget om, hvor gode ens konkurrenter er, som det handler, om hvor god man selv er.

Jeg har ikke udset mig nogle etaper på nuværende tidspunkt, andet end at jeg vil gøre alt, jeg kan for at være med på Vejle-etapen. Ligeledes er enkeltstarten vigtig hvis man vil gøre sig gældende i klassementet, men jeg har ikke fokuseret på den i år. Hvis jeg skal køre et godt klassement, skal det gøres på formen, således at jeg kører en rigtig god enkeltstart på trods af mit manglende fokus på disciplinen, men så også via stabilt niveau på de andre etaper og en god præstation på Kiddesvej.

PostNord Danmark Rundt ligger jo tæt på VM, og jeg har også lige kørt l’Avenir, så jeg regner med, at formen kommer til at være god til løbet. Det har jeg i hvert fald arbejdet på, så formmæssigt har jeg gjort, hvad jeg kunne for at ramme den. Nu må vi se om benene også vil det samme som hovedet, og kroppen stadig har energien til at levere efter en lang sæson.

Jeg har rykket mit generelle niveau i år, og jeg kan mærke, det ikke bare har været en ekstrem formtop, men en niveauforbedring, så jeg håber da på, at det også vil udspejle sig i resten af sæsonen, nu hvor jeg også er gået seriøst til værks og har holdt fokus.

At der er så mange gode hold med kommer til at have den indflydelse, at jeg og mine holdkammerater ikke har det samme pres på vores skuldre som i mindre stærkt besatte løb. Vi kan mere gå ind til opgaven som underdogs og reagere frem for at agere og styre kampens hede. Det kan have mange fordele, men det er også et resultat af, at der sidder nogle hold som på papiret er stærkere end os. Derfor vil vi nok køre mere afventende og mindre ansvarsfuldt taktisk set.

En etapesejr vil ligge helt i toppen af mine resultater. Det ville være et kæmpe stort resultat og nok også det største i forhold til landevejsresultater. Personligt ved jeg ikke, om det vil betyde mere inde i mig personligt en U23-EM-titlen, men i forhold til mit CV på landevejen vil en etapesejr i PostNord Danmark Rundt nok være det største når professionelle hold skal vurdere.

Det er en kæmpe scene med det perspektiv at blive professionel. Hvis man først leverer på den her scene, giver det et billede til de professionelle hold om, at man er klar til at være professionel og endda har niveauet til at levere resultater i samme klasse løb som de kører. Det er nok noget, de vil være glade for at se hos en ung rytter.

I forhold til VM kan jeg kan bruge det her løb til at holde fart i benene, men mest til at peake min form. Man får flere dage i streg med god intensitet og mængde, og hvis man kommer godt igennem, kan det gøre, at man er flyvende på dagen til U23-VM. Såfremt man responderer godt på det og får restitueret ordenligt, uden at kroppen går i dvale, kan det blive rigtig godt. Men det er en kunst at få det til at gå op i en højere enhed, men hvis man mestrer det, er det muligt at levere noget stort.