Team Giant-Castelli – et rent dreamteam


Vi står med en unik mulighed. Vores drenge har et niveau, som ikke er set tidligere i dansk cykling. End ikke 80’er-generationen med Riis, Rolf, Skibby, Holm osv. kunne fremvise tilnærmelsesvis så gode resultater, da de var 18-23 år, samme alder som vores drenge.

Og visionen er at vi skal have et dansk cykelhold med på World Touren. Det skal være danske ryttere med gode internationale resultater i bagagen, og det er ryttere med en 100% uplettet fortid. Ingen på holdet vil på nogen måde være belastet ift. doping. Det er en ny generation, som er flasket op med DCU’s antidopingprogram, ‘Ren Sport’. Det er en ny start for dansk cykelsport.

På mange måder er situationen med Team Giant-Castelli sammenlignelig med det danske fodboldlandshold i 1979. Nyansatte landstræner Sepp Piontek stod med en samling af naturtalenter, der rummede meget talent og potentiale. De havde dog ikke vist noget på den store scene, men Carlsberg troede på Sepp Pionteks drenge, og resten er historie.

Der tales ofte om, at ét hold kan have et stort potentiale. Forstået på den måde, at holdet rummer indlysende gode muligheder for succes’er og sejre, men at det endnu er uvist, hvorvidt potentialet foldes ud.

På Team Giant-Castelli er potentialet i meget høj grad tilstede, og det har allerede udløst store resultater. Sjældent er så mange talentfulde ryttere blevet samlet på ét og samme hold!

2016 var et historisk godt år for dansk cykling. Der blev vundet medaljer ved både VM, EM og OL, og medaljer fra alle 3 mesterskaber er repræsenteret på Team Giant-Castelli i sæsonen 2017.